U Zokinom loncu

December 30, 2013

kolaz

Tokom novembra i decembra FBI rukavice, igrica za food bloggere koju je pokrenula Maja, je bila usmerena ka blogu My pans and pots. Piše ga Zoka. Zoka je moj drug. Jedna od osoba sa kojom se skontate već na prvi razgovor i koja vam sa lakoćom izmami osmeh svojom duhovitošću i vedrinom. Volim naša kafenisanja koja su postala česta… Žao mi je što nisam malo više cunjala njenom kuhinjom, jer su me obaveze sprečile. Ali, Zoks, vratiću se ja 😉
 

Irski gulaš sa suvim šljivama i crnim pivom

Irski gulas

Ja volEm sve što dolazi iz Irske, najviše Guinness. I naravno da, čim sam videla ovaj gulaš, znala sam da je to prvo jelo koje ću probati. Priznajem da sam bila sam u dilemi da li da Guinness sipam u gulaš ili direkt u stomak. Posle kratkog razgovora sa flašom, shvatih da će i onako tamo završiti, pa je odluka pala na gulaš 🙂 Gulaš je baaaš dobar. A po meni, najbolja stvar u ovom gulašu su suve šljive! Žalim što ih nisam stavila više, ali beleška o tome je tu da se ne zeznem sledeći put. Kombinacija slatko-slanog je savršena. Ako do sada niste stavljali suve šljive u kuvana jela, probajte što pre. A ako ste od onih koji ne vole pivo, pa se mršte na jela sa pivom, kažem vam da grešite, jer se generalno pivo u ovima varijantama ne oseća, ali mene teši samo prisustvo 🙂 Klik za recept.
 

Topla čokolada

Topla cokolada

Da li domaća topla čokolada može da bude loša!? Nikako, a ova je jako fina. Kada vidim da neko koristi one kupovne praškove za čoksu, zgrozim se, jer ju je tako lako napraviti od sastojaka koje uvek imamo u kući. Dodala sam začine za medenjake koji su je obojili u divnu toplu aromu. Idealna za hladne zimske večeru, dok napolju veje sneg, bar sam ja zamišljala ovakvu idilu dok sam je pila. Recept potražite ovde.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Zoka December 31, 2013 at 14:25

  :))) Jao, crvenim i toplo mi je oko <3. Hvala ti što si pored sve svoje gužve našla vremena da viriš u moje šerpice. Pravi si drug. O, da, šljive iz gulaša su fantastične. I mi se grabimo oko njih. A čoksa je na slici prava zavodnica. Penasta pa uz mrvice čokolade , ma zaista predivno.
  Tebi i V sve najbolje u Novoj godini i lep provod večeras.
  Cmok

 • Reply Jelena January 10, 2014 at 11:49

  Ančin Zokin Coq au vin moraš da napraviš…da umreš kako je dobar! Ova slika za toplu čokoladu može direktno na bilbord.

 • Leave a Reply