Puding od avokada

May 12, 2016

Puding od avokada

Oduvek sam volela puding, a ova varijanta je nastala iz želje da napravim nešto zbog čega me neće gristi savest ili nešto u šta neće ići beli / smeđi šećer. Ovo što sam dobila je po ukusu iznenađujuće slično pravom pudingu, iako realno sa njim nema ništa zajedničko 🙂

Puding od avokada

Najbitnije je da kupite zreo avokado, onaj mekani u koji, kada ga stisnete, prst upada u meso. To je osnova dobrog pudinga. Ja ga često jedem za doručak, ali i kao dezert odlično prolazi. Zaslađujem ga medom, ali vi iskoristite šta inače koristite kao zamenu za šećer. Mere nisu striktne, dodaćete zaslađivača po ukusu, a ista je situacija i sa mlekom – ja dodajem svega 2-3 kašike, čisto da ga malo razredim. Procenite sami kada ispasirate avokado, kakao i zaslađivač da li ima potrebe da smesu razređujete.

Dodaci su isto stvar ukusa – oradi, bademi, lešnici, jagode ili neko drugo voće. Možete dodati i neku semenčicu, umešati čia semenke… Ma nebo je granica!

Puding od avokada

[recept]

Puding od avokada

Za 2 osobe

Sastojci:

1 veći avokado, oko 300 g
3 kašike kakao praha
2-3 kašike bademovog ili mleka od lešnika
med, po ukusu

Dodaci:

orasi, jagode, med

Priprema:

Avokado prepolovite, izvadite košticu pomoću noža, pa uz pomoć kašike izvadite meso, grubo usitnite nožem i stavite u dublju posudu. Ispasirajte ga štapnim mikserom. Dodajte kakao, med i malo mleka. Sjedinite sastojke pa dodajte još mleka, do željene gustine. Mleko možete i da izostavite ako želite gust puding. Probajte pa doterajte slatkoću.

Puding sipajte u činijice, dodajte jagode, usitnjene orahe i poslužite.[/recept]

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Dubravka Belogrlic May 15, 2016 at 22:37

  Da, avokado ej zaista moguće stavljati u mnogo toga, sladolede , filove pa i ako kod tebe u pudingu. Mi ga jedemo i kao namaz na tost.

 • Reply Jasmina May 17, 2016 at 20:43

  Prava stvar. Spada u poslastice iz domena sirove hrane. Ako zanemarimo dodatke, ovaj puding moze i bebama da se daje (ali sa kokosovim mlekom kao zamenom). Da li si mozda probala tu kombinaciju?

  • Reply Ana @ Prstohvat soli May 24, 2016 at 11:54

   Jasmina, nisam probala, svakako hoću jer ovo je postalo redovno u našem jelovniku 🙂

  Leave a Reply