Plazma cake pops

December 23, 2015

Plazma cake pops

Ako vam treba ideja za Novogodišnji parti (pravi li to iko više!?), dečiji rođendan ili jednostavno hoćete da zadovoljite svoju slatku strast, ove kuglice na štapićima su super fora.

Prvi put sam radila cake pops i ima par caka kojih treba da se držite kako bi priprema prošla bez glavobolje, koliko god koncept delovao jednostavno. Mislim da je najvažniji korak da kuglice pre umakanja u čokoladu stavite u zamrzivač, posle toga sve ide lako. Što se tiče ukusa, dominiraju kikiriki puter i urme. Jaki ukusi, ali biće vam dovoljna jedna kuglica da se zadovoljite 🙂

Ovaj, kao i još 11 recepata sa Plazmom možete naći u knjižici 12 Sjajnih poslastica za svaku priliku koja je nastala u saradnji sa Plazma Mlevena, Najbolja mama na svetu, Moje Grne i Milin kuvar.

Plazma cake pops

[recept]

Plazma cake pops

Za 13 komada

Sastojci:

• 250 g svežih urmi, sa košticom
• 2 kašike kikiriki putera
• 50 g mlevenog Plazma keksa
• ½ kašičice začina za medenjake

• 150 g crne čokolade
• 1 kašika ulja
• čokoladne mrvice, za dekoraciju

Priprema:

Pripremite tacnu i obložite je papirom za pečenje.
Urme očistite od koštica. Stavite u multipraktik ili secka zajedno sa kikiriki puterom pa usitnite. Prebacite u činiju i dodajte mleveni keks. Sve dobro sjedinite. Od mase pravite kuglice težine 25 g i ređajte na tacnu. Otopite malo čokolade, svaki vrh štapića umočite prvo u čokoladu pa zabodite u kuglicu, tako ćete osigurati da se štapić zalepi za kuglicu. Stavite u zamrzivač da se dobro ohlade. Na ovaj način će se kasnije čokolada brzo stegnuti nakom umakanja i neće curiti niz štapić.

Pre umakanja u čokoladu pripremite komad stiropora u koji ćete zabadati štapiće. Čokoladne mrvice sipajte u činijicu. Otopite ostatak čokolade sa uljem. Sipajte čokoladu u dublju , a užu činiju radi lakšeg umakanja kuglica. Hladne kuglice umačite u čokoladu, otresite višak čokolade, pa umočite u čokoladne mrvice. Potom štapić zabodite u stirpor. Prebacite stiropor u frižider dok se čokolada skroz ne stegne.
[/recept]

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply