Palačinke sa pahuljicama

March 21, 2017

fitness-palacinke

Jutro je moj omiljeni deo dana. Kada podignem roletnu, pustim svetlo u sobu, zažmurim i udahnem duboko. Ćao, ružni snovi! Juče sa svim problemima je prošlost, a čitav dan za nove mogućnosti je ispred mene…

fitness-palacinke13nestle-fitness2fitness-palacinke6

Tek nedavno, jedna od jutarnjih radosti mi je postao doručak. Više kao ritual, nego stanje apetita. Radnim danima je to vreme koje iskoristim da lagano, u miru sebe uvedem u sve što me čeka taj dan. A onda ide vikend doručak. V i ja smo se složili da nam je to omiljeni ritual. Subota je vreme za kroasan i kafu u gradu. A nedeljom, dok ona teška tišina još uvek vlada ulicom, sasvim sigurno komšije mogu čuti zvuk mog miksera 🙂

fitness-palacinke18

Mi obožavamo sladak doručak. A najlakša verzija slatkog doručka, a da nije potpuna perverzija od slatkoće, su palačinke sa bananama. Baza je banana od koje dolazi slatkoća, dalje gradim recept kako i šta imam u kući. Ovaj put sam ubacila hrskave pahuljice od celog zrna koje su dale specifičan šmek i teksturu palačinkama. Uz dodatak sezonoskog voća i dobru kafu, savršen nedeljni doručak.

fitness-palacinke7

Post je urađen u saradnji sa Nestlé Fitness Srbija.

fitness-palacinke17

Palačinke sa pahuljicama

za 3 osobe

sastojci

1 veća banana, prezrela
2 manja jajeta
200 ml mleka (ja sam koristila mleko od indijskog oraha, možete i kravlje, bademovo…)
prstohvat soli
100 g brašna
50 g Nestlé FITNESS žitarica
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice cimeta ili začina za medenjake

med ili agave sirup, jagode, banane

priprema

Bananu dobro izgnječite uz pomoć viljuške ili štapnog miksera. Dodajte joj jaja, mleko i so pa sjedinite. Pahuljice sameljite u secku, ali nemojte da ih pretvorite u prah, poželjno je da ostane koji krupnji komadić radi teksture. Sipajte u smesu sa mlekom, dodajte brašno, cimet i prašak za pecivo. Sjedinite sastojke.

Tiganj premažite sa tankim slojem ulja, možete koristiti i kokosovo. Zagrejte na najjače pa smanjite na srednju temepraturu. Sipajte oko kutlaču smese, kada se pojave mehurići na površini palačinke, prevrnite je pomoću špatule.

Palačinke služite tople, uz dodatak meda ili agave sirupa i voća po želji.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply