Namaz od dimljenog lososa

January 4, 2018

Donosim vam predog za jedan mnogo opasan doručak. Dimljeni losos je moja velika ljubav, a ovde je sjedinjen sa toplim hrono pogačicama i prava je gozba.

Odmah da vam kažem, nisam mesila ove hrono pogačice!
Trenutno sam u fazi da u svemu koristim prečice pa tako i u kuhinji. Ako je moguće da što manje vremena provedem u pripremi, ali ne na uštrb ukusa. Moram priznati da sam do nedavno slabo koristila kupovna testa, više sam volela da ih sama zamesim pa makar mi oduzelo i dva dana za to. Isprobala sam razna kupovna testa i malo toga mi odgovara. Ove Frikomove pogačice si mi pun pogodak, od mešavine brašna spelte, heljde, raži su i sadrže cele semenke ovih žitarica kao i suncokreta. Me like it! Spremaju se brzo i super je imati ih u zamrzivaču u šteku.

Post je urađen u saradnji sa Frikom.

Namaz od dimljenog lososa

sastojci

100 g Frikom dimljenog lososa
200 g krem sira
nekoliko gračnica sveže mirođije
1 kašika soka od limuna
1/4 malog ljubičastog luka
1 kašika rena, opciono
1 kocka feta sira, opciono ako želite da pojačate ukus namazu

1 pakovanje Frikom hrono pogačica

priprema

Hrono pogačice spremite po uputstvu sa ambalaže. Navedeno vreme pečenja je oko 30 minuta, ali najbolje je da se vodite svojom rernom, pogačice treba blago da dobiju boju po ivicama, pazite da ih ne prepečete. Dok se pogačice peku, spremite namaz.

Odvojite jednu šnitu dimljenog lososa sa strane. Ostatak stavite u secka sa svim ostalim sastojcima pa usitnite dok ne dobijete namaz željene teksture. Odvojenu šnitu lososa možete iseckati na kockice pa posuti po namazu pre služenja, ovo je opciono ako želite namazu da date dodatnu teksturu.

Namaz služite sa toplim hrono pogačicama. Ostatak čuvajte u tegli u frižideru.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply