Jutarnji koktel

February 13, 2017

2

Kako se borite sa virusima i ostalim slabostima zime?

9

Uh, ja sam prošla baš bezveze… Dosta planova je bilo u toku u poslednja dva meseca, a ja sam kao hipohondar osluškivala sebe i uporno tražila simptome bolesti. Taman kada sam pomislila da ću se izvući, krenem na put i još na aerodromu dobijem temperaturu! Da, da, čist Marfi. Realno, bilo je nemoguće izbeći virus kada su ga svi u mom okruženju zakačili. I šta mi je bilo činiti nego povećati dozu vitamina. Iskreno, ne verujem da mi je to pomoglo u datom trenutku jer sam to “povećanje” trebala da uvedem mnogo ranije kako bi ojačala imunitet, ali… U toj želji da se što pre vratim u normalu, pucala sam se količinama svežeg voća i tako došla na ideju za ovaj koktel ili kako ga ja zovem jutarnji energy boost.

4

Ne, neću vam pričati kako je magičan, zdrav i ostale tralala priče, jer ne verujem u lekovitost hrane već u njene blagodeti na organizam. Meni je divan jer pored toga što znam da ću pokriti unos više voćkica u danu (što inače retko radim), prija mi ukusom i uvek ga konzumiram ujutro, jer me mnogo brže razbudi od kafe. Nadam se da će imati isti učinak i na vas!

7kolaz8

Post je urađen u saradnji sa IDEA prodavnicama, gde je u toku Nedelja citrusa na kojoj do 19. februara možete pronaći sve citruse snižene 20%.

10

Jutarnji koktel

za 2 osobe/čaše

sastojci

2 pomorandže
sveže ceđeni sok od 1 grejpfruta
2-3 sveže urme (ili više, po ukusu)*
oko 200 ml kokosove vode
1 kašičica kurkume
čia semenke za posipanje
*med, agave sirup ako želite slađe (meni su dovoljne samo urme)

priprema

Pomorandžama nožem isecite koru zajedno sa belim delom, pa isecite na manje delove. U blender stavite pomorandže, sok od grejpa, kokosovu vodu, urme očišćene od koštica, kurkumu i izblendirajte do jednolične smese. Sipajte u čaše, pospite sa čia semenkama i odmah poslužite.

3

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Vesna Nešić February 13, 2017 at 20:01

    Ovo stvarno bolje razbuđuje od kafe! Pravila sam slično kasnije uveče kad sam želela da ostanem duže budna, radi!

  • Reply Tanja Lekovic February 13, 2017 at 20:27

    Jao, ove tvoje grešne slike!!! Dobre, do neba! Imam novu kurkumu, poklonili mi roditelji Lukinog drugara, čiji je tata Libanac, baš ću ovako nešto da zgotovim!

  • Leave a Reply