Čokoladne palačinke

May 15, 2017

Čokoladne palačinke

Palačinke su za mene slatkiš koji nema konkurenciju. Ozbiljno! Pored svega što sam do sada probala, one ostaju u top 5 omiljene klope. Nema to veze sa ukusom, naravno, već sa uspomenama 🙂

Čokoladne palačinke

I naravno, omiljene su one na najklasičniji mogući način – sa domaćim džemom. No, svakako nisam imuna na verziju sa čokoladnim namazom. A kada želim da nam potpuno ugodim, pravim ove čokoladne sa voćem. Malo kakao praha u smesu i pogledajte kako izazovno izgledaju 🙂

Čokoladne palačinke

Ovaj recept, kao i druge slane i slatke predloge za doručak možete pronaći u pdf knjizi “Džezverski doručak” koju možete prelistati ili skinuti ovde. Recepte su pripremale autorke blogova Moje Grne – Recepti za dušu, Kuhinja zaposlene žene, Milin Kuvar​ i ja, knjižicu je priredio sajt NajboljaMamaNaSvetu.com​ a sve omogućili Ljubitelji kafe – Doncafé​.

Čokoladne palačinke

Čokoladne palačinke

Testo za palačinke možete napraviti kako inače pravite, samo zamenite malu količinu brašna sa kakao prahom.

sastojci

270 g brašna
30 g kakao praha
½ kašičice soli
½ kašike šećera
250 ml mleka
250 ml kisele vode
2 jaja
20 g putera, otopljenog

čokoladni namaz od lešnika
jagode i banane, isečene na kolutove

priprema

Prosejte brašno i kakao u činiju. Dodajte šećer i so pa promešajte. Sipajte mleko, kiselu vodu, jaja i puter pa dobro sjedinite. Po potrebi dolijte još malo tečnosti.

Tiganj za palačinke zagrejte na najjače, sipajte malu količinu ulja pa ga uz pomoć papirnatog ubrusa razmažite po celom tiganju. Ispecite palačinke.

Palačnike filujte namazom od lešnika dok su još tople, punite ih sa jagodama i bananama. Pospite kakao prahom i poslužite odmah.

Čokoladne palačinke

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply