Čia puding sa bobičastim voćem

June 22, 2016

Čia puding sa bobičastim voćem

Čia puding je veoma zahvalan obrok za igranje sa ukusom. Možete ga aromatizovai po želji, kombinovati sa raznim sezonskim voćem, praviti u čoko varijanti… A ako kažete da ne volite čiu, onda vam moram reći da ipak niste istražili sve mogućnosti koje vam pruža ova fenomenalna namirnica.

Čia puding sa bobičastim voćemČia puding sa bobičastim voćem

Jun. Najdraži period godine, divni prelaz iz proleća u leto, kada još uvek u torbi nosim nešto lagano da se ogrnem uveče, dok danju jurširam u suknji i baletankama. Gotovo svakodnevno sam ispred tezgi sa voćem, jer sad su najlepše, okićene malinama, ribizlama, kupinama, borovnicama… A pošto im je sezona tako kratka, treba je iskoristiti kako valja. Često mi je teško da ih ubacim u nešto tipa kolač, torta ili da od njih pravim džem i sl., pa zato gledam da pravim ove sveže varijante kao što je čia pudinga. Recept ispod je moja omiljena kombinacija, smutim čiu sa kupinom i borovnicom, pa onda dodatno sve to obogatim sa ostalim bobicama. Jednostavno, hranljivo, lepo na oko… I srce mirno što sam sezonu iskoristila na pravi način.

Bobičasto voće po povoljim cenama možete pronaći u IDEA prodavnicama, gde vas trenutno očekuje nedelja berbe, na odeljenju voća i povrća.

cia-puding-sa-bobicastim-vocem4Čia puding sa bobičastim voćemČia puding sa bobičastim voćem

Čia puding sa bobičastim voćem

za 2 osobe

sastojci:

4 kašike čia semenki
250 ml bademovog mleka
1 kašika meda*
1/2 banane
100 g svežih kupina
30 g svežih borovnica

ribizle, maline, borovnice, musli, sirovi badem, kokos

priprema:

Mleko, čiu i med sipajte u činiju, promešajte, pokolopite i ostavite par sati na sobnoj temperaturi ili preko noći u frižideru da semenke nabubre.
Pred služenje, bananu, kupine i borovnice ispasirajte pa dodajte u nabubrele čia semenke. Promešajte pa sipajte u činije. Na vrh stavite voće – ribizle, maline, borovnice, kupine, pospite sa muslijem ili granolom, seckanim bademom, kokosovim brašnom.

napomene:

Ja ne dodajem med, jer mi je sasvim dovoljno slatkoće daje banana. Ako volite slađe, stavite med.
Od onoga što ide preko pudinga, koristite šta volite, možete dodati i malo nekog orašastog putera, ako želite jači obrok.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply