Dobar dan! Ja sam Ana, dobrodošli na Prstohvat soli!

Odrastajući u kući u kojoj se dobro klopalo, hrana i kuvanje su bili nešto što me je oduvek interesovalo. Intenzivno sam počela da kuvam tek kada sam otišla iz porodičnog doma i tako je vremenom nastao Prstohvat soli. Zašto baš taj naziv? Simbolično i jednostavno, kao neophodan sastojak svakog jela, i slatkog i slanog.

Pisanje food bloga je divno iskustvo. Mada, moram da vam priznam nešto… Mrzim, ali mrzim da merim namirnice, a najomraženija kuhinska sprava mi je vaga! Volim da dodajem sastojke po osećaju, a kada pišete blog imate odgovornost da vaš recept bude što precizniji. Trudim se da to i činim, ali opet biće mi jako drago ako recepte sa ovog bloga vidite samo kao ideju, inspiraciju koja je tu da vam probudi maštu i podstakne vas na dalje eksperimentisanje.

Imate čulo ukusa, upotrebite ga! Nije potrebno da vam ja govorim koliko soli da stavite u jelo ? Bavljenje hranom je jedna vrsta umetnosti i tu nam je bar dozvoljeno i neprikosnovno da imamo sopstveni, jedinstveni stil. Eksperimentišite, probajte, igrajte se, kršite pravila… Sem kada pravite kolače i torte, tu se trudite da koliko-toliko ispoštujete recept ?

Sve fotografije na blogu su moje autorsko delo i molim vas da ih ne koristite bez moje dozvole. Sva hrana na blogu je prava hrana (da, da, ima i takvih pitanja) i ništa nije fejk! Svu klopu sa bloga smo pojeli ?

Ako vam se sviđa ono što vidite na ovim stranicama i želite da sarađujemo ili jednostavno hoćete da kažete Ćao pišite mi na e-mail: kasicicaseceraiprstohvatsoli@gmail.com