smoothie-sa-dinjom2

Kada se dinje i lubenice pojave na tezgama, znam da je leto tu. Ok, vremenska prognoza baš i ne ide u prilog ovoj konstataciji, ali što se mene tiče, leto je ukusom i mirisom stiglo.

smoothie-sa-dinjom

Malo sam se umorila od smoothija koji osnovu imaju u (nekom) mleku. Moj letnji mod traži nešto svežije, nešto što će me podići od ranog jutra. Zato sam mleko zamenila sokom od pomorandže, kako bih pojačala nivo razbuđivanja i osveženja, a tu je i đumbir za blagi osećaj peckanja na jeziku i za jačanje imuniteta.

smoothie-sa-dinjom-sastojcismoothie-sa-dinjom-kolaz

Sve sastojke za ovaj smoothie možete pronaći u IDEA prodavnicama, gde vas trenutno očekuje nedelja osveženja, na odeljenju voća i povrća. A tokom radnih dana, kada vam se žuri i nemate vremena za seckanje voća, možete iskoristiti neki od smoothie obroke koje IDEA ima u ponudi – sve je očišćeno iseckano i spakovano u čašu, potrebno je samo da sastojke ubacite u blender.

smoothie-sa-dinjom3

[recept]

Smoothie sa dinjom, đumbirom, bananom & pomorandžom

za 2 osobe

Sastojci:

• 200 g dinje, očišćene
• 1 veća banana
• komad đumbira od 1 cm
• sok od 2 pomorandže
• med, po želji

Priprema:

Dinju i bananu iseckajte na manje komade, đumbir očistite. U blender stavite sve sastojke pa izmiksajte Po potrebi dodajte još soka od pomorandže ako je smoothie gust. Probajte, pa ako želite zasladite medom.[/recept]

One thought on “ Smoothie sa dinjom, đumbirom, bananom & pomorandžom ”

  1. Divno, pravo leto u čaši (ili tegli). Što se mleka tiče, u pravu si, lično mislim da ono kvari smoothie, uvek su lepši i laganiji bez njega. Eventualno neko kokosovo ili bademovo. Još ne kupih dinju ove sezone ali izgleda da je vreme!

Leave a Reply