plately7

Ne razumem kada mi neko kaže Ja ne kuvam. Razumem da to ne voliš da radiš, ali zar ti nije važno kako se hraniš, šta unosiš u svoj organizam… I zbog milion jednog drugog razloga, domaća hrana je zakon!

plately2Cayun piletina sa kuskusom i kajsijama

Izgovor nemam vremena za nabavku, pripremu i sl. danas gotovo da je neupotrebljiv pored servisa koji će to uraditi za vas, a ima ih toliko. Zato vam predstavljam Plately, nešto potpuno novo kod nas što mislim da nudi super rešenje baš za vas koji se korisite ovim izgovorima 😉

Kada sam dobila mail od Plately ekipe, letimičnim pogledom na uvod ne mogu reći da sam odreagovala pozitivno. Dosta predloga za saradnju u cilju reklamiranja dobijam na mail. Malo sam se umorila od razdvajanja da li je nešto ok ili ne, da li iza nečega mogu da stanem i sl. Ali, morala sam dati šansu trudu sa se ispiše prilično dugačak i detaljan mail koji mi je poslao Arsenije, inicijator ideje. Shvatila sam da je u pitanju nešto drugačije i da za cilj, pored brojnih drugih stavki, ima da nam pomogne da kuvamo kod kuće. Iza takve ideje želim da stanem!

plately6Svinjski kotleti sa karfiolom, salatom od farfala i sušenim paradajzom

Ideja je da oni kreiraju meni na nedeljnom nivou, vi izaberete jela koja želite da spremate i jedete, oni vam sve nabave, odmere, zapakuju i donesu na kućnu adresu. Tu su i odštmpani recepti sa fotkama pripreme tako da je posao maksimalno olakšan. Više o samom projektu i sve ostale informacije potražite na njihovom sajtu.

Ja sam izaberala tri jela sa njihovog menija i to glavna jela. Dogovorili smo vreme isporuke. Stigla mi je kutija sa tri kese, u svakoj kesi su namirnice za jedan recept. Sve je uredno zapakovano i obeleženo. Dobila sam fasciklu sa receptima i uputstvom za pripremu. Pored uputstva, tu je i info o težini i dužini pripreme, o ljutini kao i o vinu sa kojim bi ste jelo mogli da uparite. Super detalj! Koliko sam shvatila, recepti se menjaju na nedeljnom nivou, raznovrsrni su i mislim da bi svako mogao da nađe nešto za sebe. Kao neko ko ima iskustvo, ja sam odabrane recepte prilagođavala našem ukusu 🙂

plately1

U praksi, priprema Plately obroka izgleda dosta jednostavno, pratite uputstvo, a pošto je sve već odmereno, priprema ide brzo. Mislim da je ovo jako bitan momenat jer postoje dani kada nam nije do preteranog cimanja oko obroka, a opet želimo da pojedemo nešto domaće. Imate li takve dane? Ja da, i tada mi je problem da se odlučim šta i kako, pa ponekada i odustanem od pripreme obroka. E, pa tu Plately ekipa može savršeno da uskoči.

plately5

Što se tiče zamerki, zaista ih nemam. Par sitnice koje su manje bitne su se provukle, a za koje sam sigurna da će Plately ekipa srediti. Moj predlog je samo da na miksevima koji prave (miksevi za salatu, miksevi začina i sl.) napišu sastav. Razumem potrebu za “tajnim začinom”, ali ovo je veoma važno za ljude koji imaju sklonost ka alergijama. I to je sve 🙂

Za koga je Plately? Može biti za svakoga u određenom trenutku. Za ljude koji nemaju vremena da idu u nabavku namirnica i traganje za receptima, a vole da kuvaju i da se hrane dobro. Iako je meni hobi sve vezano za hranu, sigurno sebe vidim kao korisnika Plately servisa.

plately4Rolovana piletina sa pršutom, cherry paradajzom i spanaćem

2 thoughts on “ Plately gastro avantura ”

  1. Hvala puno Ana na divnoj recenziji 🙂

    Sve sitne zamerke ćemo odmah sanitati, a Vaš predlog o sastavu proizvoda zbog alergija odmah implementirati.

    Hvala najlepše na recenziji i drago nam je da Vam se naš servis svideo.

    Arsenije – Plately

Leave a Reply