Plately gastro avantura

May 8, 2017

plately7

Ne razumem kada mi neko kaže Ja ne kuvam. Razumem da to ne voliš da radiš, ali zar ti nije važno kako se hraniš, šta unosiš u svoj organizam… I zbog milion jednog drugog razloga, domaća hrana je zakon!

plately2Cayun piletina sa kuskusom i kajsijama

Izgovor nemam vremena za nabavku, pripremu i sl. danas gotovo da je neupotrebljiv pored servisa koji će to uraditi za vas, a ima ih toliko. Zato vam predstavljam Plately, nešto potpuno novo kod nas što mislim da nudi super rešenje baš za vas koji se korisite ovim izgovorima 😉

Kada sam dobila mail od Plately ekipe, letimičnim pogledom na uvod ne mogu reći da sam odreagovala pozitivno. Dosta predloga za saradnju u cilju reklamiranja dobijam na mail. Malo sam se umorila od razdvajanja da li je nešto ok ili ne, da li iza nečega mogu da stanem i sl. Ali, morala sam dati šansu trudu sa se ispiše prilično dugačak i detaljan mail koji mi je poslao Arsenije, inicijator ideje. Shvatila sam da je u pitanju nešto drugačije i da za cilj, pored brojnih drugih stavki, ima da nam pomogne da kuvamo kod kuće. Iza takve ideje želim da stanem!

plately6Svinjski kotleti sa karfiolom, salatom od farfala i sušenim paradajzom

Ideja je da oni kreiraju meni na nedeljnom nivou, vi izaberete jela koja želite da spremate i jedete, oni vam sve nabave, odmere, zapakuju i donesu na kućnu adresu. Tu su i odštmpani recepti sa fotkama pripreme tako da je posao maksimalno olakšan. Više o samom projektu i sve ostale informacije potražite na njihovom sajtu.

Ja sam izaberala tri jela sa njihovog menija i to glavna jela. Dogovorili smo vreme isporuke. Stigla mi je kutija sa tri kese, u svakoj kesi su namirnice za jedan recept. Sve je uredno zapakovano i obeleženo. Dobila sam fasciklu sa receptima i uputstvom za pripremu. Pored uputstva, tu je i info o težini i dužini pripreme, o ljutini kao i o vinu sa kojim bi ste jelo mogli da uparite. Super detalj! Koliko sam shvatila, recepti se menjaju na nedeljnom nivou, raznovrsrni su i mislim da bi svako mogao da nađe nešto za sebe. Kao neko ko ima iskustvo, ja sam odabrane recepte prilagođavala našem ukusu 🙂

plately1

U praksi, priprema Plately obroka izgleda dosta jednostavno, pratite uputstvo, a pošto je sve već odmereno, priprema ide brzo. Mislim da je ovo jako bitan momenat jer postoje dani kada nam nije do preteranog cimanja oko obroka, a opet želimo da pojedemo nešto domaće. Imate li takve dane? Ja da, i tada mi je problem da se odlučim šta i kako, pa ponekada i odustanem od pripreme obroka. E, pa tu Plately ekipa može savršeno da uskoči.

plately5

Što se tiče zamerki, zaista ih nemam. Par sitnice koje su manje bitne su se provukle, a za koje sam sigurna da će Plately ekipa srediti. Moj predlog je samo da na miksevima koji prave (miksevi za salatu, miksevi začina i sl.) napišu sastav. Razumem potrebu za “tajnim začinom”, ali ovo je veoma važno za ljude koji imaju sklonost ka alergijama. I to je sve 🙂

Za koga je Plately? Može biti za svakoga u određenom trenutku. Za ljude koji nemaju vremena da idu u nabavku namirnica i traganje za receptima, a vole da kuvaju i da se hrane dobro. Iako je meni hobi sve vezano za hranu, sigurno sebe vidim kao korisnika Plately servisa.

plately4Rolovana piletina sa pršutom, cherry paradajzom i spanaćem

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Arsenije Mladenovic May 8, 2017 at 19:46

    Hvala puno Ana na divnoj recenziji 🙂

    Sve sitne zamerke ćemo odmah sanitati, a Vaš predlog o sastavu proizvoda zbog alergija odmah implementirati.

    Hvala najlepše na recenziji i drago nam je da Vam se naš servis svideo.

    Arsenije – Plately

  • Leave a Reply