Majstorski dobar sendvič sa slaninom

October 20, 2018

Neka digne dva prsta svako ko je u nekom periodu života živeo na sendvičima ✌️

Sendvič nije brza hrana. On je više od toga, ako ga lepo upakujete. Ne računam parče hleba sa tankim slojem namaza i parizerom u sendvič. On ipak zaslužuje više od ta dva sloja.

Mi od sendviča volimo da pravimo gozbu. Najčešće za večeru, smišljamo kombinacije, biramo sastojke, seckamo, mažemo… Za dobar sendvič bitni su slojevi, dobar hleb se podrazumeva. Pa teksture, nešto hrskavo, nešto mekano, nešto sveže, nešto da se oteže 🙂 Onda se uvalimo na kauč sa daskom punom sendviča i lagano, uz film, grickamo.

Ovaj na slikama je jedam opasan macan od sendviča. Bazira se na kontrastu slatko-slano. Dimljena slanina za šmek, bri da utopli dušu, a smokva da podigne nivo šećera u krvi.

Post je urađen u saradnji sa Zlatiborac.

Mnogo dobar sendvič sa slaninom

Majstorski dobar sendvič sa slaninom

sastojci

hleb, puter, džem od smokvi, Zlatiborac dimljena slanina, bri sir, rukola

priprema

Kod ovog sendviča je jako bitan balans između namirnica. Dovoljan je tanak sloj džema, jer on ume da prevlada ako ga stavite više (jednom sam se zeznula pa stavila malo više i čitav sendvič je toliko bio sladak da se samo taj ukus osećao).

Šnite Zlatiborac dimljene slanine ispržite na tiganju. Odložite na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće. Sir isecite na deblje šnite. Jednu šnitu hleba namažite sa džemom, preko stavite slaninu (ja volim dva komada, ali zavisi od veličine hleba), pa sir (isto dva komada). Preklopite sa drugo šnitom hleba pa premažite hleb i sa donje i sa gornje strane puterom. Pecite na tiganju u kome ste pržili slaninu dok sa obe strane hleb ne porumeni. Kada izvadite iz tiganja stavite rukolu. Služite toplo.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply