Mafini sa bananama i Čokoriki namazom

May 31, 2020

Kafa i ovaj mafin. Omiljeni doručak poslednjih dana. Banana hleb se odavno odmomaćio kod nas i baš ga volimo jer je ukusan, a i odličan način da utrošimo banane viška. Ovde je u obliku mafina, koje sam obogatila zanimjivim čoko namazom. Dobila sam malo drugačiji ukus banana hleba, i mnogo nam se svidela promena.

Sweet&fit su visokokvalitetni čoko namazi. Baziraju se na orašastim plodovima, a slatkoća im dolazi od urmi. Probala sam Čokoriki i Čokolešnik, i ne mogu da izdvojim favorita. Ukusan su dodatak kašama, kolačima kao što su ovi mafini, detetu volim da ih dodam u griz i sutlijaš. Ovakve namaze ja volim da posmatram kao začin, koji značajno poboljšava ukus jela, a kašama koje jedemo daje dodatne kalorije, pa nas duže drže sitima.

Mafini sa bananama i čokoriki namazom

za 11-12 komada (količina zavisi od veličine kalupa)

sastojci

350 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
130 g šećera (ako volite slađe, stavite 150 g)
2 jaja
100 ml gustog jogurta
120 ml suncokretovog ulja
3 banane, srednje veličine

teglica Sweet&fit Čokoriki namaza

priprema

Upalite rernu da se greje na 180c. Spremite kalup za mafine, svaku rupu namažite pomoću četkice sa tankim slojem suncokretovog ulja.

U jednoj posudi pomešajte suve sastojke – brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i šećer. U drugoj posudi pomešajte mokre – jaja, jogurt i ulje. Napravite pire od banana pomoću viljuške ili štapnog miksera pa pomešajte sa mokrim sastojcima. Na kraju umešajte suve sastojke i sve lepo sjedinite. Punite rupe za mafine do 2/3 visine. Na vrh svakog mafina, stavite po kašiku Čokoriki namaza, pa ga štapićem za ražnjić blago pomešajte sa ostatkom smese, kako bi dobili spiralnu šaru.

Pecite mafine oko 15-20 minuta, ali je najsigurnije da uradite test sa čačkalicom – zabodite je u sredinu mafina pa ako izađe čista, gotovi su.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply