torta-sa-visnjama

Nedostajao mu je jedan komadić
i to ga je činilo nesretnim.
I tako, krenu ono u potragu
za komadićem koji mu je nedostajao.
I dok se kotrljalo putem,
pevušilo je pesmicu:
“Tragam za komadićem koji mi nedostaje,
Da, tragam za delom koji mi nedostaje.
Oho-ho, aha-ha, kotrljam se svetom belim
U potrazi za komadićem koji mi nedostaje!”


U pitanju je Čokoladna torta sa višnjama koju sam videla kod Vali na njenom blogu Vali voli torte.Čim sam je videla morala sam da zasučem rukave i isprobam. Malo je reći da je torta fenomenalna. Divna, kremasta, lagana….ma ne znam više koje prideve da upotrebima za nju. Jedina izmenu koju sam ja napravila je to što sam umesto višanja ubacila maline (moje omiljene 🙂 , što se pokazalo kao odličan izbor. Mada, ne sumnjam da je i sa višnjama odlična. Recept možete naći ovde.

A sad u vezi stihova sa početka. Naime, dok sam radila na fotkama, setila sam se knjige koju sam davno pročitala , a to je Komadić koji nedostaje od Shel Silverstein-a. Da li ste pročitali? Reč je o knjizi sa ilustracijama, prvi put je objavljena 1976. godine i doživela je gomilu reizdanja. Radi se o Slovu koje je u potrazi za delom koji mu nedostaje. Samo taj deo mu fali da bude kompletno. Slovo pronalazi komadić koji mu je nedostajao, ali  shvata da to i nije bila najbitnija stvar na svetu. Veoma važan je bio put koji je Slovo prešlo. Bio je dug, ponekad i težak, ali veoma značajan, jer se veoma važne i zabavne stvari dešavaju upravo tokom tog puta.

A da li ste vi pronašli svoj komadić?

21 thoughts on “ Komadić koji nedostaje/Torta sa višnjama ”

  1. Torta je izuzetno lijepa ali Komadić koji nedostaje je još ljepši. Uživala sam čitajući tvoj raspoloženi i razigrani post.
    P.S. Ja sam pronašla ne jedan nego svoja dva komadića:)

  2. hvala što si me odvela ovim postom do odličnog recepta!
    torta izgleda božanstveno, a ja imam doma jednog ultimativnog višnjoljupca kojemu je uskoro rođendan, mislim da će mu ova torta biti poklončić 🙂

Leave a Reply