2

Kako se borite sa virusima i ostalim slabostima zime?

9

Uh, ja sam prošla baš bezveze… Dosta planova je bilo u toku u poslednja dva meseca, a ja sam kao hipohondar osluškivala sebe i uporno tražila simptome bolesti. Taman kada sam pomislila da ću se izvući, krenem na put i još na aerodromu dobijem temperaturu! Da, da, čist Marfi. Realno, bilo je nemoguće izbeći virus kada su ga svi u mom okruženju zakačili. I šta mi je bilo činiti nego povećati dozu vitamina. Iskreno, ne verujem da mi je to pomoglo u datom trenutku jer sam to “povećanje” trebala da uvedem mnogo ranije kako bi ojačala imunitet, ali… U toj želji da se što pre vratim u normalu, pucala sam se količinama svežeg voća i tako došla na ideju za ovaj koktel ili kako ga ja zovem jutarnji energy boost.

4

Ne, neću vam pričati kako je magičan, zdrav i ostale tralala priče, jer ne verujem u lekovitost hrane već u njene blagodeti na organizam. Meni je divan jer pored toga što znam da ću pokriti unos više voćkica u danu (što inače retko radim), prija mi ukusom i uvek ga konzumiram ujutro, jer me mnogo brže razbudi od kafe. Nadam se da će imati isti učinak i na vas!

7kolaz8

Post je urađen u saradnji sa IDEA prodavnicama, gde je u toku Nedelja citrusa na kojoj do 19. februara možete pronaći sve citruse snižene 20%.

10

Jutarnji koktel

za 2 osobe/čaše

sastojci

2 pomorandže
sveže ceđeni sok od 1 grejpfruta
2-3 sveže urme (ili više, po ukusu)*
oko 200 ml kokosove vode
1 kašičica kurkume
čia semenke za posipanje
*med, agave sirup ako želite slađe (meni su dovoljne samo urme)

priprema

Pomorandžama nožem isecite koru zajedno sa belim delom, pa isecite na manje delove. U blender stavite pomorandže, sok od grejpa, kokosovu vodu, urme očišćene od koštica, kurkumu i izblendirajte do jednolične smese. Sipajte u čaše, pospite sa čia semenkama i odmah poslužite.

3

2 thoughts on “ Jutarnji koktel ”

  1. Ovo stvarno bolje razbuđuje od kafe! Pravila sam slično kasnije uveče kad sam želela da ostanem duže budna, radi!

  2. Jao, ove tvoje grešne slike!!! Dobre, do neba! Imam novu kurkumu, poklonili mi roditelji Lukinog drugara, čiji je tata Libanac, baš ću ovako nešto da zgotovim!

Leave a Reply