dekoracija-jaja3

Jeste li već osmislili kako ćete da dekorišete jaja ovog Uskrsa? Ili ste od onih koji to rade u poslednji čas? Ovo je jedna ideja koja ne iziskuje mnogo vremena, a veoma je efektna.

Dekoracija jaja tetovažama

U pitanju su tzv. flash tetovaže za telo. Obično su zlatne ili srebrne, a možete ih kupiti u kineskim prodavnicama. Ove godine sam nabavila bela jaja, na kojima je boja posebno intenzivna. Ako volite svedeniji izgled, onda tetovaže možete naneti na nefabrano belo jaje, meni su ta za nijansu draža od obojenih. Bela jaja jesu malo skuplja, ali ako farbate malu količinu, to nije veliki izdatak, a dobićete kul dekorisana jaja 🙂

Dekoracija jaja tetovažama

Ostale ideje za uskršnju trpezu i dekorisanje jaja potražite u Velikoj kolekciji uskršnjih recepata, pdf kuvaru koji možete preuzeti OVDE. Recepte su pripremale autorke blogova Moje Grne, Milin Kuvar, Palachinka, Ja u kuhinji…. Za vas je sve odabrao, uredio i pripremio sajt NajboljaMamaNaSvetu.com, a omogućio Doncafé.

dekoracija-jaja4

Dekorisanje jaja tetovažama

Potrebno je:

• kuvana i ofarbana jaja
• pamučna krpa, manjih dimenzija
• voda
• privremene, sjajne tetovaže

dekoracija-jaja2

Jaja ofarbajte kako to inače radite. Ostavite da se u potpunosti ohlade pa ih prebrišite kako bi odstranili eventualne nečistoće i sl. Pre nanošenja tetovaže pročitajte uputstvo na pakovanju. U glavnom se tetovaže nanose tako što se sličica stavi na površinu koja se tetovira pa blago pokvasi vlažnom krpom.

dekoracija-jaja1

Krpu umočite u vodu, pa dobro ocedite. Odaberite tetovažu, isecite je makazama što bliže ivicama same tetovaže. Skinite providnu foliju sa lica tetovaže, položite je na jaje tom stranom pa nežno prekrijte vlažnom krpom. Držite oko 30 sekundu, malo podignite papir da vidite da li se zalepila za jaje, ako jeste uklonite papir. Prstom blago pređite ako se negde napravio nabor, tako ćete ga poravnati i zalepiti.

Napomena:

Nemojte previše da natopite krpu vodom, ako voda ode ispod tetovaže, nalepnica neće moći da se zalepi za jaje.

14 thoughts on “ Dekorisanje jaja tetovažama ”

  1. Sjajna ideja, odoh odmah da kupim tetovaze kod Kineza 🙂 I mnogo su lepa jaja, pogotovu bela. Pozdrav! Milena

    1. Ćao, Aleksandra! Ovaj puta sam farbala prehrambenom bojoj, jer sam ovo radila pre više od mesec dana kada farbe za jaja nije bilo da se kupi 🙂 S’tim da moram da ti napomenem da sam koristila 2 kesice po boji za ove nijanse. A žuta boja je kurkuma.

      Pozdrav!

  2. Prodato! 🙂 Em efektno, em ce deca da se raduju, em ce meni biti lako.
    A kako se sprema boja od kurkume? Hvala unapred.

Leave a Reply