Čokolada sa brusnicom i pistaćima

December 25, 2014

Čokolada sa brusnicom i pistaćima

Nikada nisam razumela ljude koji pojedu jednu kocku čokolade, pa naprave onu facu jao, al sam se najeo/la. Aman, bre! Čokolada se jede od jednom – cela tabla, a ne kockica po kockica 😀

Danas vam predstavljam jednu jako posebnu čokoladu. Potpuno personalizovanu! Homemade by i Marija & me! Svoju premijeru je imala u decembarskom premium izdanju ELLE magazina. Recept, uslovno rečeno recept, se sastoji od toga da istopite neku dobru čoksu, po meno to je čokolada sa dosta kakao delova (minimum 70%), tanko je razvučete i po njoj pospete sastojke koje najviše volite. Ovde su to brusnice i pistaći, ali zvezde su ruzmarin i so. Koliko ova dva začina blesavo podižu ovu čokoladu na nivo savršensta, ne mogu da vam opišem, ali vam od srca preporučujem da isprobate!

Nešto slično možete naći i kod Ivane, meni se jako sviđaju njene kombinacije, a dobra je i preporka da ovo može biti lep poklon nekome za predstojeće praznike.

Uz ovaj slatki zalogaj, želim sretan Božić svima koji danas praznuju!

[recept]

Čokolada sa brusnicom i pistaćima

Sastojci:

• 200 g crne čokolade sa 70% kakao delova
• šaka suve brusnice
• šaka pistaća
• Himalajska so
• sveži ruzmarin

Priprema:

Obložite tacnu papirom za pečenje. Čokoladu otopite na laganoj vatri, pazite da ne zagori. Istopljenu čokoladu izlijte na pripremljeni papir i uz pomoć špatule je razmažite. Pospite brusnicama, pistaćima, seckanim ruzmarinom i pospite sa malo soli. Stavite u frižider da se stegne. Pred služenje, čokoladu izlomite i poslužite.

Napomena: Ukoliko ne možete da nađete neslane pistaće, možete koristite i one slane tako što ćete ih očišćene od ljuske ubaciti na par minuta u ključalu vodu. Nakon toga lako ćete im skinuti opnu.

[/recept]

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Verina mala kuhinja December 25, 2014 at 21:33

    Odličan i jednostavan recept. Super je kombinacija boja, baš novogodišnja! Srećni praznici!

  • Leave a Reply