stapici-sa-limunom-i-brusnicom

Kao što naslov kaže, limun i brusnica , fantastična su kombinacija. Limun je jedna stvarno luda voćka, ne znam šta je to u njemu, ali u šta god da ga stavim, napravi ludilo. A pre nisam mogla da ga podnesem. Mama je koricu limuna stavljala u galete ili testo za palačinke i nije bilo šanse da jedem. A sada, stavljam ga u sve i svašta. Jeste li probali da prelijete pirinač sa malo limunovog soka? M-m-m.

[recept]

Štapići sa limunom i brusnicom

Sastojci:

• 2 limuna
• 170 g butera
• 50 g  kristal šećera
• 65 g šećera u prahu
• 260 g  brašna
puna šaka brusnica

Priprema:

Izrendati limune i iscediti polovinu jednog limuna. Pomešati  buter iseckati na kockice, dodati obe vrste šećera, koricu  i sok od limuna. Napraviti kremastu masu, najbolje uz pomoć miksera.  Dodati brusnice i brašno. Razvući testo prstima po manjem pravouganom plehu koji se prethodno obloži papirom tako da viri po 2 cm na ivicama.

Peći na 170°C, 30-40 min, dok ivice ne požute. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se hladi. Kada se kolač ohladi, seći na štapiće. Po želji ukrasiti belom čokoladom i koricom limuna.
[/recept]

11 thoughts on “ Štapići sa limunom i brusnicom ”

  1. limun! HAAAAAAAA! Upravo sam završila čornicu grčku sa limunom! Pirinač obavezno dodam koju kap, a polovine limuna isceđene napunim sa solju i stavim u frižider da skuplja mirise. Stvarno skuplja! Odličan kolašić. Sad ima brusnica i kod nas i nije strašna cena. Divne fotke!

Leave a Reply